Leven in het hier en nu en mindfulness

Mindfulness

Veel mensen willen leven in het “hier en nu” maar slagen daar maar moeilijk in. Je aandacht richten die op dingen in het leven die nu gebeuren valt nog niet mee. Nu leven, nu genieten en niet te vee aandacht op je problemen en de toekomst richten, daar kan mindfulness bij helpen.

book yoga retreats banner

Ook als je een yoga retreat zou boeken, komt mindfulness aan de orde. Bij yoga richt je je ook op je innerlijke rust door middel van ademhalingsoefeningen en dat is ook een vorm van mindfulness.


Yoga retreat Thailand met mindfulness.

Als je een yoga retreat Thailand boekt, krijg je ook les in ademhalingsoefeningen. Door bewust en op een bepaalde manier adem te halen, ben je je ook extra bewust van wat je doet en leef je beter in het hier en nu. Ook thuis kan je aan meditatie en ademhalingsoefeningen doen.

yoga oefening in de natuur

In het hier en nu zijn door boeken mindfulness retreat.

Een mindfulness retreat is er speciaal op gericht om jou te leren in het Hier en Nu te leven. Mindfulness staat voor bezinning, aandacht, relativeren. Vandaag de dag zijn er miljoenen mensen in de hele wereld bezig met mindfulness. Ook door yoga. Er zijn mindfulness coaches die zich helemaal hebben toegelegd op meditatie, yoga en ademhalingsoefeningen.


mediterende monniken

Mindfulness retreat in Thailand boeken.

Als je denkt dat een retreat met yoga, meditatie en aandacht voor mindfulness wat voor je is, kun je een mindfulness retreat Thailand boeken. Andere aantrekkelijke bestemmingen zijn India, Bali en Sri Lanka. Er is misschien wat training voor nodig maar ook Eckhart Tolle schreef: leven in het hier en nu, een kostbaar geschenk aan jezelf.


puurenkuur yoga banner